Кухонний ніж Tramontina Carbon

Сьогодні маю віддати ножика новому власнику, тому вчора вирішив освіжити на ньому заточку. Попередньо на ньому було виконано фініш аж до мікрокварцита на мікропідводі під кутом порядка 60 гр, але після інтенсивного рубання на дошці я помітив незначні, малопомітні залисини на вістрі проти світла.

Перепробував вчора на фініші все: арк, мікрокварцит з ельборовою пастою 1/0, порожній мікрокварцит, яшму і всі вони на тестуванні деревини не давали бажаного результату - тонесенька кромочка втрачала гостроту одразу ж. Ліг спати розстроєний.

Сьогодні з ранку сів і легесенькими рухами попрацював поперемінно на кожній зі сторін мікропідводу атлантіком F1200, вкладаючи риски у протилежних напрямках. Вийшло начебто непогано. Після дерева затуплення не помітив. Агресія різу, щоправда, більша у напрямку вістря, але це не баг а фіча - шинкують то або вниз, або в ту сторону. Ну, принаймні, я так роблю.

Зробив декілька фото і ВІДЕО!!!

Правий підвод. Риска до руки.


Лівий підвод. Риска до вістря. Мікропідводик вийшов і ширшим, і граненим.


Вигляд зі сторони кромки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар