P6 зерно закріплене та вільне.

Цієї суботи за проханням дружини сів підточити її улюбленого кухонного ножика. Через не лінь приміняти щось грубе заточити його вирішено було на диному моєму японському синтетику Suehiro 1000/3000. Але мені стало цікаво не тільки заточити ножа, але й погратися з суспензією синтетичного каменя на природньому, вже достатньо виглаженому чи то піщанику, чи то сланцю.

Пара навхресних проходів і ось що видно: риску помітно неозброєним оком, помітно рватий край підвода - там де ріжуча.


Наступний крок - натертий тим же 1000ком природній камінь. Він і сам має певні абразивні властивості, але не так щоб "ах", та й паразитні якісь включення теж має. При натиранні синтетиком та подальшій на ньому роботі ніяких сторонніх шумів я не чув, під ріжучою нічого начебто не каталося.

Ось на що схожий підвод після його обробки вільним абразивом. А, ну да, там і вода була, звичайно.



Підвод і не був дуже блискучим після закріпленого зерна, а вже після вільного став матовіший. Рванину з ріжучої відчутно прибрано. За залишки я не переживаю - буде ще 3000.

3000 на бруску


3000 на керамічному притирі. Потім я розійшовся і замастив притир ельборовою пастою 1/0, потім виходжував ріжучу, і в результаті вийшло:


Дружина одразу після ельбору вихопила ножа з рук, помила і почала рубати щось на борща. Такщо доводити довелося вже юзаного ножика. Але нічого - після соснового бруска воно стригло волосся на голові і гарно чіпляло шкіру на долоні при спробі протягнути.

Дружина залишилася задоволеною.

Немає коментарів:

Дописати коментар