Мікросколи на мікропідводі CPM S30V

Вчора завершив точити те, що мав віддати і було шкода збирати нароблений срач. Згадав, що давненько не освіжав свого кишенькового ножика. Дістав. Розвів бруд на яшмі і посидів хвилин 5. Порізав деревяшку, потім волосики, потім ще два-три проходи по сухій яшмі і поклав ножа до кишені.

Сьогодні маю змогу скористатися мікроскопом і от...


Такого я, чесно кажучи, не очікував. Ймовірно підложка з яшми  і окремі зерна абразиву - це не те, що треба цьому клинку для правки.

Вирішив сфотографувати дирки і для масштабу поклав свою волосину. Зі зрозумілих причин відео з волоссям не буде.


Сьогодні  зранку, між годуванням дочки і сина, які мали розбігтися по садочках-школах, тато викроїв 5 хвилин для усунення неподобства. 

Реально вистачило 5ти, а то і меньше хвилин. 

Мікропідвод було заново нарізано на невеличкому Атлантіку F1200 та наново наспіх підчищено на яшмі з суспензією того ж атлантіка. Потім на перекурі постружив дошку, попиляв волосся і пару разів пройшовся на помитій яшмі, просто з водою. 

Ось результат у мікроскопі. Видно малесенький заусенець типу "сопля". В моєму випадку його знято за допомоги паперу та дрібненької кількості ельборової пасти по ньому розмазаної. Декілька рухів і все - ніж чудово ріже дерево, поринає у долоню, акі звєрь, стружить волосся (щоправда, якось ніби таки заусенцем, але хрін на нього вже) про папір я і не кажу нічого.



 

Значить обломи під час стружіння виключено, зколювання на вільному зерні на яшмі виключено, чиста яшма теж не могла накоїти такої шкоди. Залишаеється шлам від інших ножів і суха яшма. Суху треба дослідити )). 



Немає коментарів:

Дописати коментар