Dountless, second try

Після виявлення невеличких сколів цей ніж вирішено було переточити.
Почав з середньої зернистості КК бруска радянського виробництва. Продовжив М10 КК бруска. На тому етапі отримав агресивний різ. В мікроскопі було видно зуби. Можно було залишити і так, але це не наш метод.

Вихід до кромки вирішено було оформити сланцем, на цей раз, боючись втратити агресію, я користував чорний мякий сланець без суспензії. Яки би там не було агресію було втрачено. Різ волосся на голові здобуто не було, тобто щось там чіпляється, але не так, як має бути. Заусенця нема, ніби вийшов на кромку, але ані папір, ані волосся на руці воно не стружить.

Весь закатований і недовольний переніс знущання на ранок і вирішив пройтися поверху 3000 суехірою.

Зранку погрався, тест на три пальці вказує на те, що ніж здатен різати агресивно, за волосся на голові чіпляє непогано, але не айс. Руку (ногу) голить неважно, офісний папір ріже тільки з використанням фокусів, просто різати йому не вдається.

Під мікроскопом наблюдірую наступну картину:









Невеличке відео, сорі за якість і тремор:



Заусенцю не бачу, підвод ніби не скруглено, дирок на ріжучій немає. Я здивований та роздратований.

Вийшов на двір, зламав суху туєву гілку, постругав - атлічна, Канстантін! Стружить тільки в путь. Тест на три пальці - ніяких змін - агресивність є.

Знов під мікроскоп. Одна сторона:













Гугл зліпив з того мультік:



Зворотня:









І зліплений гуглом гіф:



Наскільки я можу судити з цих фото, перші фото показують. що в центрі мікроподводу (світла лінія, що виходить на ріжучу) є сходинка. яка виходить на ріжучу під більшим кутом. Зворотня ж такої сходинки немає, тобто вона є, але вона і тільки вона і формує мікропідвод.

Зважаючи на це та на те, що ніж виробником відпочатку заточено на конячий кут (там реально близько 40 градусів а то і більше), можу припустити, що сумарний кут виходу на ріжучу і не найтонший фініш і не дозволяють різати папір та стружити волосину. Зате робота на твердій деревині ніяких видимих ушкоджень кромці не нанесла. Хз що його робити.

Немає коментарів:

Дописати коментар