Чавунний притир з алмазом 28/20 на сандвіку

Нещодавно отримав алмазну пасту, яку давно хотів спробувати застосувати на притирі, що валявся довгий час без діла. Планував опанувати заточку ножових блоків машинок для стрижки ове... просто машинок для стрижки. Десь на якомусь форумі читав, що для подібних робіт достатньо алмазу 28/20. Спробував на Морі 2000. Опчєм перебуваю в легкому здивуванні: для таких делікатних робіт це явно занадто велике зерно - це раз, точити ножа на шаржованому алмазом можна - це два, опанувати таку заточку треба - це три.

В даному випадку, я вальнув алмазу від душі - макнув пальця, розтер по поверхні, макнув і розтер ще раз, і ще раз достатньо щедро. Проточив (дуже явно і агресивно той алмаз жере метал) раз насуху, потім капнув масла, поточив ще, потім зтер насухо і повторив операцію. Достатньо безсистемно, але що ж ви хочете за 10 хвилин між кавою і виходом на роботу ))).

Результат на відео:




Ніж на дотик тупий, в ніготь не врізається ні при поперечному русі, ні при протязі (заусенець може і є, але я його не зловив), але, souka, воно ріже паперову рекламку (не глянцеву, а середньої гівнистості матову напівпрозору кольорову фігню) і протягом, і пушкатом,  і вліво, і вправо, і впоперек, і хвилею!

Закрив для себе тему перевірки гостроти різом паперу - це можна робити і тупим ножем!

Немає коментарів:

Дописати коментар