Ді 90. 52 градуси.

Ех, в угоду красоті доводиться іноді викручуватися в неприродній спосіб. Від одного з зайомих отримав на заточку ножика з Ді 90. На гріндері йому сформували підводи, але доточити майстер не зміг як не старався.Я був попереджений про цю історію та взявся за заточку.

Отримавши ножа до рук та провівши попередній огляд вивявив причину відмови точити його на гріндері - жирнючий заусенець. Я його навіть без мікроскопа побачив. Взявся точити по вже існуючих підводах. Мдя, щось не дуже воно ріже, поміряв кут сходження і все стало ясно - 52 градуси. 52, КАРЛ!!! І це я мірнув тільки на прямій ділянці. На носику там всі 90. Бля. Віддам людині на експерименти, а наступного разу переточу на меньший кут.


Фотка




Зважаючи на конячий кут заточки та те, що це скінер я вирішив зробити її не тонкофінішованою, а агресивною. Для цього закінчив гратися на 20 мкм КК. Опісля заварив чаю, розплескав його на яшмі і натер її атлантіком і зробив пару рухів щоб позбутися соплів. Ну так - 7/8, не дуже задоволений. В кардинальну переточку зі зміною кута до 30 градусів.

Ось і відео:

Доречі на відео на самій кромці випиває якась чорна полоса. Якийсь чи оптичний ефект, чи кромка в цьому місці обвалилася? ХЗ. 


1 коментар: