Тьомний вечір в непевній компанії.

Ось маю оберемок ножиків. Два принесли в понеділок, інші пять - у вівторок. Всі в різній стадії готовності. Фіночки майже всьо, стрітбіт і кершик можуть почекати до сьогодні-завтра, а от три найколоритніші (булатний, брутальний і блатний) треба зробити якомога швидше.




Першим ділом на блатному було знесено те, що мало б бути підводами і намічено наточилі нові. Ну трошки криві, ну і що? Брутальний не став точилом чипляти - можна і камінням вирівняти. Булатний теж чіпати не став, ну нафіг, залишу геометрію таку як є.





Опчім планував одне, а вийшло трошки інше. Обдер я таки чотири ножі - стрітбітіка теж.

Найприємнішим виявився jailmade knife - мягенький, як не дивно рівномірно зведений, піддавався тортурам і зараз має непогані перспективи радувати хазяїна.

Viking NoWay в своєму репертуарі, не буду коментувати.

А от булат, булате це щось! Поміряв зведення. Ота непроточена ділянка - 1,1 мм. Товщина на стику підводів і спусків - 1,8! І це при тому, що обух на китайскому Рембі - 2ММ, Карл! І все, що не глянь - криве: кривий підвод, криве зведення, кут заводської заточки міняється до кінчика, сам ніж всаджено в держак криво, оцей вихід на рікасо.... Цей ніж було зроблено виключено для нанесення тяжких психосоматичних травм заточникам, на інше воно не здатне. Мені під вечір руки терпли від напруги.

Кристолон жере його як не в себе, Індія теж дряпає, але відчуття такі, що вона противиться роботі з цією сталюкою. Таки булата там не долили, здається мені. Довів до 7 мкм КК і відклав. Підуть сьогодні на глянцювання і фініш. Фото результату згодом.

П.С. Фоток не робив. Через постійну роботу вечорами якості від фоток очікувати не було варто, тому обмежився просто фінішом.

Як виявилося я, та й хазяїн, дарма сприйняли цей ніж як булатний. Насправді навіть в каталозі виробника він позначений, як такий, що його виготовлено з Х12МФ. Ну і не дивно.
Ніж, здається мені, має нерозкритий потенціал. Для досягнення нормальних показників необхідно його просто переслюсарити: зробити меньшим зведення, зробити спуски пласкими, а не у ямах та прибрати це страшне рікасо. 


Немає коментарів:

Дописати коментар